Szoftver

CPS - Biztonsági kamerakép tároló

Egyszerű és olcsó képtárolót építhet a biztonsági kameráihoz egy linux disztribúcióból a CPS héjprogramjai segítségével. A CPS az FTP-vel feltöltött képeket a készítési időnek megfelelően szétválogatva tárolja, majd a megőrzési idő lejárta után törli azokat. A kamerák csak a feltöltési könyvtárakhoz, a kezelő csak a tárolási könyvtárhoz fér hozzá. A már eltárolt képeket a kezelő csak FTP-n keresztül, olvasható módon éri el, a képek kézi törlésére nincs lehetősége.

Működés

a. Felhasználók és hozzáférések:
  helyi bejelentkezés bejelentkezés SSH-val bejelentkezés FTP-vel
root + + -
camera - - upload/*/ (olvasás/írás)
operator - - storage/*/*/*/ (csak olvasható)
b. Feltöltés
A képek feltöltéséhez használja a 'camera' felhasználót, aki írási/olvasási hozzáféréssel rendelkezik az összes kamera feltöltési könyvtárához. Az alapértelmezés szerinti négy kamera feltöltési könyvtára a következő: upload/camera1/ ... upload/camera4/.

c. Tárolás és letöltés
Használja az 'operator' felhasználót a képek megtekintéséhez, letöltéséhez. Ez a felhasználó csak olvasási jogosultsággal rendelkezik a tárolási könyvtárakhoz: storage/camera1/DATE/HOUR/ .. storage/camera4/DATE/HOUR/. (Pl.: storage/camera1/16-04-11/10/ a 'camera1' által 2016. április 11-én 10.00-10.59 között készített képek.) Az alapértelmezés szerinti tárolási idő három nap.

Követelmények
  • Minimális Linux operációs rendszer (X nélkül);
  • telepített bash és crond;
  • telepített sshd a távoli adminisztrációhoz;
  • telepített proftpd a képek feltöltéséhez és megnézéséhez.

Letölthető anyagok

megnevezés változat OS arch. formátum megjegyzés
telepítő csomag v0.1 Linux   .tar.gz  
Github git clone https://github.com/pozsarzs/camerapicturestorage.git

Stand with Ukraine!